ÖNEMLİ! Yaz Okulu Kabul Şartları

Değerli Öğrencilerimiz,

Üniversitemize kayıtlı Hazırlık Programı'ndan başarısız (devam veya puan şartı aranmaksızın) olmuş öğrencilerimiz Türkiye'nin herhangi bir yerinde YÖK tarafından onaylanmış herhangi bir üniversitenin açacağı Hazırlık Programı Yaz Okulu'nda şu koşulları karşılaması  şartıyla yaz öğrenimi görebilirler;

a) YDS denkliği 60 ve üzeri

b) TOEFL-IBT denkliği 72 ve üzeri

c) PTE-Academic sınavından en az 55 ve üzeri

d) CAE ve CPE sınavlarından C

şeklinde kabul ediliyor olmalıdır.

2) Öğrencilerimizin yaz öğrenimi görecekleri üniversitenin Yabancı Diller Birimi'nin yaz okulunda  uygulanan devamsızlık şartı %20'den fazla olmamalıdır.

3) Öğrencilerimizin yaz öğrenimi görecekleri üniversitenin Yabancı Diller Birimi'nin yaz okulunda  uygulanan ders içerikleri en az 4 beceriyi ( dinleme, konuşma, yazma ve okuma) yı kapsar nitelikte olmalı ve yaz okulu sonunda en az bir yaz okulu yeterlik sınavı uygulanıyor olmalıdır.

4) Öğrencilerimizin yaz öğrenimi görecekleri üniversitenin Yabancı Diller Birimi'nin yaz okulunun öğrenim dil seviyesi çıktısı en az B1+ ve üzeri olmalıdır.

5) Öğrencilerimizin yaz öğrenimi görecekleri üniversitenin Yabancı Diller Birimi'nin yaz okulunda  verilen ders saatleri en az 160 saat olmalıdır.

Bu koşulları sağlayan herhangi bir üniversitede öğrencilerimiz yaz okulu alabilir. Aldıkları yaz okulu sonrasında yukarıdaki her bir maddenin karşılandığını gösteren  ve yukarıdaki maddelere göre başarılı bitirdiğini ispat eden öğrencilerimiz,   öğrenim aldıkları üniversitenin Yabancı Diller Birim'inden resmi yazı olarak ıslak imzalı bir şekilde aldıkları belgeyi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne, en geç 09/09/2019 Saat 17:00'ye kadar getirmeleri durumunda hazırlıktan başarılı sayılacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Yukarıda bahsedilen başarı koşulları veya belge kabul tarihi esnetilemez.

• 29 Mayıs, 2019